Hvilket mobilabonnement er markedets billigste?
Publisert: 25.11.2019

Hvilket mobilabonnement er markedets billigste?

Det kan være både utfordrende og tidkrevende å finne ut av hvilket mobilabonnement som er det rimeligste ut fra akkurat dine behov. Mange nordmenn betaler mye mer enn nødvendig for sitt mobilabonnement, og ved å bytte abonnement eller mobiloperatør er det mulig å spare flere hundre kroner hver måned.

Tilbydere av mobilabonnement

Pr. 2019 finnes det 171 ulike mobilabonnementer på markedet, som tilbys av bortimot 20 mobiloperatører. Noen av de mest kjente er Telenor, Telia, Ice, Talkmore, Chili, Fjordkraft, Hudya, OneCall, MyCall, Sponz og Happybytes.

Ikke alle er klar over at de fleste av de billigste mobilabonnementene benytter nettet til Telenor eller Telia. Dermed kan du føle deg trygg på at dekningen er like god selv om prisen er lavere.

De fleste mobilabonnementene tilbyr pakkeløsninger der ringeminutter, SMS og MMS inngår i månedsprisen. Utover dette påvirkes vanligvis prisen av størrelsen på datamengden du velger ved inngåelse av abonnementet.

Skaff deg oversikt over dine mobilvaner

Dersom et mobilabonnement i utgangspunktet koster kr. 299,- pr. måned, kan den faktiske månedskostnaden bli høyere enn dette. Det vil først og fremst skje hvis du bruker mer data enn det som er fastsatt i mobilavtalen. Velger du å motta papirfaktura hver måned, vil også prisen bli noe høyere enn den oppgitte månedsprisen.

Ikke alle selskaper tar seg ekstra betalt for bruk av mer data enn avtalt. Har du brukt opp kvoten din for en måned, vil i stedet surfingen på nett bli tregere.

Laveste tilgjengelige datakvote som oppgis i abonnementene, er 1 GB. Dette er for deg som ikke surfer mye i løpet av en måned, og som ønsker det billigste alternativet.

Les mer: Hvor mye data er egentlig 1 GB?

Middels databruk er oftest fastsatt til 3 GB, og ønsker du enda mer mobildata, kan du ofte velge 6, 10 eller 12 GB. Høyeste tilgjengelig datakvote er 60 GB og er egnet for personer som ønsker ubegrenset tilgang til mobildata.

Før du kan sammenligne priser, må du derfor finne ut hvor mye GB mobildata du trenger i måneden. På denne måten skaffer du deg et mobilabonnement som er tilpasset ditt behov, og du betaler ikke for mer mobildata enn nødvendig.

En familie på to voksne og to barn kan spare helt opp til kr. 5.000,- i året ved å bytte sitt mobilabonnementet fra markedets dyreste til det rimeligste.

Telenor: Velg riktig datamengde på mobil

Benytt en prissammenligningsside

Når du har funnet ut hvor mye mobildata du trenger i måneden, bør du benytte en prissammenligningsside for å innhente tilbud fra flere mobiloperatører. På denne måten får du lettere oversikt over hvilket alternativ som er billigst ut fra dine preferanser.

Vi hjelper deg med å kutte dine utgifter på ditt mobilabonnement og innhenter nye tilbud fra en rekke ledende operatører. Du sparer både tid og penger på å benytte vår gratis tjeneste, og tilbudene du mottar er helt uforpliktende.

  • Kom i gang med å kutte
    utgiftene på mobil.

    La oss ta en prat og se hvordan vi kan kutte utgiftene dine på mobil.